På besök i Götet

Då har vi varit i götet nästan ett dygn. Och vi har redan hunnit göra det mesta av Nordstan, till mig stackars fötters förtret. Något som aldrig upphör att förvåna mig när jag är på besök i Göteborg är att jag alltid lyckas hamna bredvid en alkis eller någon med klart psykiska besvär så fort jag hoppar på en buss.

Igår var det en klart påverkad herre som stolt basunerade ut för hela bussen att han spelat i GAIS 1969 och därefter bad om tips för hur han skulle få sin son att städa kattlådan...mystiskt eller hur?

Förra gången jag var i Göteborg och jag och min vän Petter var på väg till centralstation så kom det en lätt förvirrad herre beväpnad med ett paket filmjölk, han sätter sig bredvid oss och lutar sig fram emot oss och spänner ögonen i oss och väser: "Ta det bara lugnt, vi vill inte skapa panik om något skulle hända. Tänk på barnen." Varpå sagda herre förföljer oss över en buss och en spårvagn innan han tillsynes lite förvirrat försvann i folkmassan runt omkring oss.

För övrigt var vi på en riktigt trevlig after work igår med god mat och ett flertal öl. Kvällen avslutades med Guitar Hero och Singstar..vilket är en historia som bäst kan sparas till ett annat tillfälle...

Inte mycket på senaste tiden...

Den senaste veckan har det minst sagt varit fullt upp. Workbooks hit och workbooks dit. Men det postiva i sagan är att de flesta har gjort väldigt bra ifrån sig. Även de som var uppriktigt negativa till metoden redan från början. På sätt och vis så bådar väl även detta bra för bloggboks-metoden!

Som tur är finns det andra som också har "hard work"! :)

       

Nervositet...

...inte egentligen, men visst är det en bra rubrik för att väcka uppmärksamhet? Skall idag ut till Designhögskolan och diskutera kurser och distansstudier med två lärare där. Det ska verkligen bli roligt och intressant att se vad vi kan komma fram till. Skall dessutom lägga fram möjligheten om att använda bloggboks-metoden, som är starkt influerad av deras workbook-metod, så jag har verkligen stora förhoppningar idag. Får hoppas att de även infrias!

Wiki igen...

Har genom smärtsamt klickande och tänkande insett att en wiki i sig inte gör en wiki...utan att det är skaparna och användarna av wikin som gör wikin...

"The whole is nothing without its parts"

Att binda ihop bloggar...

Har funderat lite över en kopp kaffe. Om allt går som det är tänkt, och studenterna vid högskolan i Kalmar har varsin blogg, vilket resulterar i tusentals bloggar, hur skall dessa då sammanlänkas? Hur samlar man på bästa sättet ihop kunskaperna och diskussionerna i ett enhetligt medium. Hur gör man en bra sökning?

En wiki kanske vore ett bra val. En framtidens wiki som består av ett berg av kunskap samlat genom studenter, lärare och utomstående under flera års gång. Låter som en smaskens ide!



Och på tal om wikis..vilken go kille!

Intressant kring paperprototyping

Hittade denna video som visar hur man kan använda paper prototyping för att ta fram en PDA...visar ju verkligen hur nyttig och användbar metoden är! Även om det är lite "fusk" här och var med klipp och annat :)

Ännu en dag...ännu en kopp kaffe

Så stundar då ytterligare en dag i Morgans liv. Har träffartvår käre prefekt Olof, Stina och Eva idag och presenterat min första skiss till Bloggboks-metoden. De verkade alla väldigt positiva och jag fick klartecken för att gå vidare, kul!

Nu börjar det riktiga förarbetet med att gå runt och snappa upp alla som har med distansutbildning på högskolan att göra och diskutera mitt upplägg med dessa. Med tanke på hur svårt det är att få tag i folk bara via telefon så känner jag på mig att jag har en djungel framför mig med en storlek som skulle få självaste saharasöknen att krypa och gömma sig.

Avslutar dagens rapport med ett visdomsord: "Även en blind höna kan värpa"

Visionen bakom Bloggboks-metoden

Även om projektet fortfarande är i sin linda och mycket ännu inte kan yppas så vill jag börja med att prata lite kring visionen bakom bloggboks-metoden. Den är starkt influerad av workbook-metoden och syftar till att vara ett kraftfullt pedagogiskt verktyg i händerna på den enskilde studenten.

Den vision som ligger till grund för Bloggboks-metoden bygger på tre ledord; pedagogik, reflektion och nätverk.

      
-Pedagogik: Metoden skall ligga som en bred grund för ett stort antal ämnesområden där studentens eget lärande skall ligga i fokus. Den skall även hjälpa den enskilde läraren i jobbet att förstå sina studenters situation och kunna bygga på dess svagheter och förstärka dess styrkor.

-Reflektion: Genom ett kontinuerligt användande av metoden uppmanas studenten att aktivt reflektera över både sin studiesituation och över de kurser och ämnen denne läser. Dessa skall sedan syfta till att ge en bred bild över hur varje enskild kurs passar in, både inom ämnesområdet och inom den framtida yrkesrollen.

- Nätverk: Efter genomgången utbildningen så skall studenten, med hjälp av Bloggboks-metoden, lagt grunden för ett första nätverk där representanter både inom högskolevärlden och näringslivet finns representerade.


Första inlägget...

Första bloggen..en start på mitt nya liv? Har varit en minst sagt hektiskt vecka med mycket att göra. Workbooks som skall rättas och kurser som skall fixas. Har varit på första mötet med blogg.se kring bloggboks-metoden och det verkar väldigt positivt!

Nu håller jag tummarna för att vår käre prefekt även han tycker att det verkar som en otroligt god ide...

RSS 2.0